Café Södermalm

Plats: Blecktornsgränd 13, STHLM
Öppettider:
Tis & Ons: 13:00-17:00
Fokus:
Svenska, information, stöd

Ukaine Job Fair

Plats: www.UkraineJobFair.com
Öppettider:
24/7
Aktiviteter:
Arbetsintegration

Creative Studio Favorit

Plats: Södra Hamnvägen 9, STHLM
Öppettider:
Tis & Tor: 15:00-18:00
Aktiviteter: 
Barnkultur

Solidaritet för Ukraina

Project Ukraine

Samverkan och samarbete sker mellan civilsamhälles organisationer, privata aktörer och myndigheter. Vårt främsta syfte är att underlätta och möjliggöra arbete mellan organisationer, medarbetare och frivilliga för att skapa och tillgängliggöra stöd för målgruppen. Genom kontinuerlig kontakt med ukrainska nykomlingar så håller vi stödet relevant.

Sedan augusti 2022 leder Soulidarity ett tvärsektoriellt samarbete gällande utformningen av ett nationellt digitalt verktyg för arbets- och utbildningsintegrering. Verktyget heter Ukraine Job Fair och har som mål att både kort- och långsiktigt bygga broar mellan målgruppen och arbetsgivare, civilsamhället, utbildningsorgan och myndigheter. Sidan anpassas specifikt för att vara lättåtkomlig och tillgängligt för samtliga deltagare.

GLOBALGOALS.ORGSÅ JOBBAR VI

För Ukrainare i Sverige

Ukraine Job Fair

Soulidarity & HumanRights (NPO/NGO) i samarbete med Framtidsverket och Lansera Virtual Events för nu samman ukrainska arbetssökande med företag för att hjälpa nykomna in på den svenska arbetsmarknaden i syfte att återställa individens ekonomiska trygghet, skapa en känsla av sammanhang och en inte minst en meningsfull samhälsbidragande sysselsättning.

Ukrainejobfair är en åretruntöppen rekryteringsmässa som erbjuder verktyg som underlättar anställningsprocessen för både arbetsgivare och arbetstagare, med allt från tolkar, tillgängliggörande av civilsamhällesorganisationer aktiviteter, karriärstester, jobbcoacher, jobbannonsering på flera språk, matchningstjänster och hjälp med ansökningsprocesser. Låt oss göra skillnad tillsammans.

UKRAINEJOBFAIR.COM

Mötesplats för Ukranska Flyktingar

Kafé Södermalm

Tillsammans med bla. Ny Gemenskap, Söders kristna råd, Söderhöjdskyrkan, Sociala Missionen och Röda Kors kretsar så koordinerar Soulidarity & HumanRights NGO Kafé Söder – Mötesplats för Ukrainska Flyktingar i Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13.

Varje tisdag mellan 13-18 så delas matkassar ut, fika serveras och krisstöd av olika slag finns tillgängligt för nykomna ukrainare.

Mer Info om Verksamheten

Utökat Nätverk inom Civilsamhället och Näringslivet

Integrationspakter - Stockholms Stad

Vi är glada att kunna meddela att vi i december blivit medlemmar i Integrationspakten och vi ser fram emot att där skapa ytterligare samarbeten kring vår tvärsektoriella kommunikationsplattform Ukraine Job Fair.

Nätverket är ett initiativ av Stockholms stad som består av aktörer på och kring arbetsmarknaden som har som gemensamt mål att stöda arbetsmarknadsintegration för de som står längst ifrån arbetslivet i Sverige.

Mer om Integrationspakten

Julvärme när den behövs som mest

Julfirande för Nykomna

Soulidarity var den sjätte januari med och samordnade ett julfirande för runt 350 deltagare tillsammans med ett antal andra organisationer från civilsamhället.

Det bjöds på mat och musik till deltagarna och julklappar delades ut till barnen. På bilden i mitten syns bla Soulidarity’s koordinator James med Yulia ifrån Röda Korsets sydostkrets.


Årsredovisning 2022

Redovisning av Project Ukraine

Till följd av Rysslands krig mot Ukraina och införandet av EU:s massflyktsdirektiv så har Soulidarity i ett samverkansnätverk koordinerat lokala resurser för att bistå människor på flykt med humanitära insatser. Vidare har Soulidarity & HumanRights under 2022 påbörjat ett nationell tresektoriellt initiativ för att underlätta för människor på flykt. Allt humanitärt arbete utgår från våra grundvärderingar som syftar till hållbara lösningar och baseras på dom Mänskliga Rättigheterna, Agenda 2030, Demokrati och rättvisa.

Rapporten nedan avser den praktiska verksamheten med fysiska möten på Södermalm i Stockholm i samarbete med andra verksamheter i närområdet.

Project Ukraine Rapport: 2022

Samverkan

Starkare tillsammans! Soulidarity bygger på att flera organisationer arbetar tillsammans mot gemensamma mål.
Här är våra största samverkansparter.

Vi behöver ditt stöd!

Tillsammans är vi starkast. Bli en del av vår rörelse och gör skillnad.

Stöd Oss